schilderij vervoeren transport turtle case

Verzekeren & transporteren

Verzekeren van een schilderij

Waardevolle kunstwerken vallen niet zonder meer onder een inboedelverzekering waardoor in sommige gevallen een aparte verzekering dient te worden afgesloten. Vraag uw verzekeringsadviseur hoe u uw kunstobjecten het best kunt verzekeren. Dit is namelijk afhankelijk van de taxatiewaarde en de hoeveelheid kunstobjecten in uw verzameling.

Verzekerd schilderij in ons atelier

Wanneer u besluit het kunstwerk te vervoeren en het een periode in ons atelier achter te laten, zorgt u zelf voor een verzekering (indien gewenst) en dient u dit te melden bij uw verzekeringsadviseur. U kunt daarbij aangeven dat wij zeer goed beveiligd zijn, desgewenst sturen wij uw assuradeur een kopie van een recent beveiligingscertificaat. Ons atelier is geklimatiseerd en heeft alarmopvolging.

Het zelf transporteren van kunstwerken

Wanneer u zelf uw kunstwerk transporteert kunt u deze het beste inpakken in luchtkussenfolie en tape. Plak het tape niet vast op de lijst, spieraam of achterzijde van het schilderij maar zorg ervoor dat u ruim genoeg luchtkussenfolie heeft om het schilderij als het ware een cadeau in te pakken. Het beste is om het schilderij rechtop, met de rijrichting mee te voeren. Indien u het vermoeden heeft dat de verflaag van uw schilderij instabiel is, kunt u het beste het werk plat vervoeren.

Kunsttransporteurs

Schilderijen kunnen ook getransporteerd worden door gespecialiseerde kunsttransportbedrijven, bijvoorbeeld voor erg waardevolle kunstwerken of grote kunstwerken die niet in een personenauto passen. Art Handlers hanteren het schilderij, zorgen voor de juiste verpakking en het vervoer van het schilderij. De vrachtwagens zijn over het algemeen uitgevoerd met een klimaatinstallatie en luchtgeveerde banden.

Enkele partijen waar wij mee samen werken zijn: